- Endelig blir vi lundskråger

Fredrikke og Joakim Coward-Hanssen ønsket å gi sønnen Tidemann et harmonisk og trygt oppvekstmiljø. Da ble Kongsgård Haveby den perfekte løsningen.

- Jeg har alltid drømt om å bo på Lund, og nå kom muligheten, sier Fredrikke Coward-Hanssen.

- Her kan vi senke skuldrene, vi har nok plass og nok rom for et fredelig forstadsliv i Kristiansand.

Ektemannen Joakim var enig med Fredrikke i valg av bydel, så lenge de slapp å pusse opp. - Jeg hadde det som eneste kriterium, og sa jeg ble med Fredrikke hvor som helst, bare jeg slapp å stå i gipsstøv og gulvsliping på kveldene.

- Vi blir boende på Lund fra desember, det er en drøm, sier Fredrikke.

- Det var på en måte ingen andre alternativer, Lund er uslåelig på det meste. Nær byen, frisk luft, trygge skoleveier og behagelig tempo.

Du fikk med deg at alt er nytt? sier Joakim. – Ingen oppussing.

Hun jobber som rådgiver ved Sørlandet Sykehus, Joakim er daglig leder i kommunikasjonsbyrået Nosleeptillbrooklyn. Begge har kort vei til jobb, og kan bare hive seg på sykkelen på fine dager. På ti minutter er de over Lundsbroa til fots, om en bytur skulle friste.

Det var da også på en bytur de to traff hverandre i 2017, og etter en strategisk date på Fiskebrygga var deres lykke beseglet. To år senere var de gift, og så kom Tidemann til verden.

De kunne nok ha eksistert i leiligheten på Tangen en liten stund, men nå ønsket deg seg mer plass, og et roligere oppvekstmiljø for sønnen.

Dermed har praten gått en stund om valg av nytt bosted.

- Til slutt ble det full match for oss begge, i forhold til hvilke kriterier vi hadde. Da vi skjønte at det skulle bygges nytt her, midt i smørøyet, var det i grunnen bare å gå all in, sier Joakim og smiler til Tidemann, som nå blir boende 30 sekunders bedagelig gange over gressplenen fra en av Lunds flotteste lekeparker.

Jungelen, som parken nedenfor er blitt kalt i mange år, oppgraderes i disse dager. Det blir nye grusganger, flere parkbenker, utegriller og nysådde plener.

Det er Tidemann over all mulig måte fornøyd med, og blinker seg ut en økt med gravemaskin borte ved klatretårnet. Tidemann får i grunnen alle fasiliteter i fanget her på Lund:

- Han skal gå i Bamsebo barnehage en kilometer herfra, og når tiden er inne for skolegang, ligger to barneskoler i gangavstand, ungdomsskolen ligger halvannet minutt unna - hvis man ikke vil løpe, da, sier Joakim. Aktiv i byens løpeklubb og særdeles vanskelig å slå på mellomdistanse.

- Jeg tipper han klarer turen opp til ungdomsskolen på 45 sekunder når han er 13, sier Joakim. Fredrikke kikker megetsigende oppover veien forbi volleyballbane og badminton-hall.

- Jeg skal klare det på 35, sier hun.

Både Joakim og Fredrikke er glade i trening og løping, og har også reist rundt i verden med løpeskoene i bagasjen.

Men her på Lund er det ikke akkurat maratonavstander til noe, understreker ekteparet, som begge gleder seg til å få flotte Jegersberg med sine rike turmuligheter som nærmeste nabo.

De to har tenkt langsiktig. Her bak oss, i det snart ferdige rekkehuset på romslige 169 kvm (BRA) over tre etasjer, er det plass til å vokse, plass til familieforøkelse, og så strategisk med hensyn til skole og utdanning at det nesten er litt vondt.

- Med KKG som nærmeste videregående skole, tre minutter på sykkel herfra, trenger vi i praksis verken å flytte, kjøpe busskort eller kjøre nevneverdig mye bil de neste 15 årene, sier ekteparet spøkefullt.

Vi lurer på om vi skal snakke litt om selve huset? Fredrikke trenger ikke å tenke seg om.

- Det er høy standard, pene hus med trefasade. Luftig og innvendig drenert takterrasse på 23 kvadratmeter. Lune tun mellom husrekkene og du kan kjøpe innendørs parkeringsplass i garasje. Vil du vite mer?

Vi nikker. Hun fortsetter: - Det er lyse og fine rom, en svært intelligent planløsning over tre etasjer, opplegg for egen praktikantdel, fire soverom, tre bad og et eget vaskerom, vi har dagligstue og kjøkken i første og stue i andre…

Fredrikke blir avbrutt av Joakim.

- Alt er nytt. Skriv det. Alt er flunka nytt.

KONGSGÅRD
HAVEBY
27 ROMSLIGE REKKEHUS SENTRALT PÅ LUND
VISNING ETTER AVTALE
Ring nybyggmegler Ole Kr.
Kristiansen på 4040 8610.
Utleiemuligheter
Ca. kr. 12..000,- i antatte leieinntekter
Hvitevarer inkludert

Kontakt meg nå

Jeg er interessert i ny bolig i Kongsgård Haveby

Takk, du er nå registrert
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Videoen viser fremdriften mai 2021.

Endelig!


For første gang på over 50 år bygges det et nytt område med rekkehus på Lund. Nå kan ett av de 27 rekkehusene i hjertet av Kristiansands mest populære bydel bli ditt.

Her kan barn vokse opp i et trygt miljø hvor alle generasjoner føler seg hjemme, tett på både skog, hav og by. Med barnehager, skoler og til og med universitetet i nabolaget.

Velkommen hjem – endelig!

Lund

På Lund er det et stort tilbud av fritidsaktiviteter, og alt er så nært at barna kan gå og sykle til det de bruker tiden sin på. Dermed kan bilen stå mens de voksne kanskje heller tar seg en joggetur i Jegersberg. Der er det så mange turmuligheter at det er lettere å gå seg vill enn lei.

Frister det mer med et bad i sjøen? Bertesbukta ligger en kort gåtur unna, og der bader store og små året rundt.

Selv om Lundskråker bruker beina og sykkelen mer enn bilen, får du likevel din egen parkeringsplass, klargjort for el-bil-lader når du flytter inn i Kongsgård Haveby. Bare sånn i tilfelle du skal besøke noen i provinsen.

HUSENE

Selve husene er også noe å skrive hjem om. Siden sola alltid skinner på Lund, bygges rekkehusene som et tun med egne hageflekker på hver side, og en privat takterrasse.

Boligene er tegnet av Svensson Sivilarkitekter AS, som har tatt hensyn til det praktiske så vel som det designmessige. Uteområdene er utviklet av landskapsarkitektene Gøril Mortensen og Ingrid Stavset. Interiøret kan du selvsagt velge selv, men for å gjøre det enklere for deg har interiørarkitekt Ingrid Knutsen utarbeidet noen særdeles smakfulle forslag tilinteriørløsninger. Hvis valget faller på Kongsgård Haveby, sikrer du deg noeså uhyre sjeldent som et splitter nytt rekkehus på Lund. Samtidig legger du pengene i noe fornuftig som gir deg et praktisk, lettvint og urbant hverdagsliv.

EKTE
NATURTRO
TIDLØST

Ingrid Knutsen Interiørarkitekt


Vi tror at folk foretrekker personlige løsninger. Derfor kommer ikke boligene i Kongsgård Haveby med standardløsninger på interiøret.

Sammen med Interiørarkitekt Ingrid Knutsen har vi utviklet en designmanual med ulike farge- og materialkonsepter spesialtilpasset boligene i Kongsgård Haveby.

Den ene fargepaletten går i naturtoner og den andre består av nydelige varme gråtoner, og det tilbys en klassisk, moderne kjøkkenløsning som du selv velger i sort, hvitt, grått eller grønt.

Enten du velger den ene eller den andre retningen, eller kanskje på kryss og tvers av dem, kan du være trygg på at alt er håndplukket og nøye samstemt av interiørarkitekten.

FArge-veileder

Med fokus på å tilpasse, er det utviklet to ulike fargepaletter. Én byr på varme beige toner, og den andre behagelige gråtoner. Det er begge fargepaletter som er enkle å tilpasse flere typer interiør. Dette gjør det enkelt for deg å sette ditt personlige preg på boligen.

Kjøkken

Modellen Svalbard fra Strai Kjøkken kjennetegnes av stram design og funksjonelle, glatte overflater. Svalbard er tilgjengelig i disse fargene:

BAd

På badene kan boligkjøperen velge mellom to uttrykk. En klassisk flis eller en litt moderne flis, i tillegg til to ulike farger på baderomsinnredningen.

Klassisk eleganse med hvit innredning
Leken eleganse med naturinnredning

Illustrasjonsbilder. Se bygge- og leveransebeskrivelse for standard leveranse.

Kontakt meg nå

Jeg er interessert i ny bolig i Kongsgård Haveby

Takk, du er nå registrert
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Team kongsgård Haveby


Ole Kristian Kristiansen
Nybyggmegler

404 08 610
okk@em1sr.no


Kristin Anette Bolsøy
Nybyggmegler

404 08 604
anette.bolsoey@em1sr.no


Kristin Anette Bolsøy
Nybyggmegler

404 08 604
anette.bolsoey@em1sr.no

SOLID AKTØR STÅR BAK


Kongsgård Haveby er et prosjekt utviklet av PK Entreprenør AS, som også vil stå for byggingen av rekkehusene.


PK Entreprenør ble etablert i 1982, er lokalisert i bydelen Søgne i Kristiansand og har 100 ansatte. Selskapetutfører oppdrag for både privat og offentlig sektor, og har opparbeidet den kompetansen som skal til for å gjennomføre vellykkede prosjekter. De senere årene har PK entreprenør bygget flere offentlige bygg, inkludert skoler og omsorgsboliger og ikke minst ny Rutebilstasjon i Kristiansand. I tillegg kommer erfaring fra flere leilighetsprosjekter, herunder Hånes Panorama og Oddemarka Vest i Gimleveien.

Mariann Thomassen
Eiendomsmegler
99 09 91 40mariann@sormegleren.no
Eivind Severinsen
Jurist/Eiendomsmegler
40 40 80 47eivind.severinsen@sormegleren.no
Kontakt Mariann eller Eivind hvis du lurer på noe, eller vil ha gratis prisantydning på eksisterende bolig.

Kongsgård Haveby er et prosjekt utviklet av PK Entreprenør AS

Idé og grafisk profil: Hjorthaug og Høydal
3D-illustrasjoner: Fundament
Tekst: aStory
Foto og web: Håvard Anthonsen

Kontakt meg nå

Jeg er interessert i ny bolig i Kongsgård Haveby

Takk, du er nå registrert
Oops! Something went wrong while submitting the form.